Tofu bramboráčky se zahradním salátem

Ingredience

Zahradní salát

  • ½ kg brambor
  • ½ kg cukety
  • 4 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 5 lžic hladké pohankové (žaludové) mouky
  • 1 dcl mléka
  • 1 hrst čerstvé majoránky, může být i sušená
  • 1 balení uzeného tofu
  • Olej na smažení

Postup

Tofu nakrájíme na tenké plátky a rozpůlíme, snažíme se vytvořit čtverečky o rozměru asi 3x3 cm. Brambory a cuketu najemno nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Přidáme k nim vejce, zalijeme mlékem, podle potřeby přidáváme mouku. Nakonec ochutíme majoránkou, solí pepřem a prolisovanými stroužky česneku.

Bramborákovou směs lžící pokládáme na rozpálenou pánev a doprostřed placičky položíme plátek tofu, který ještě pokryjeme malou vrstvou bramborákového těsta, tím uzavřeme tofu uprostřed bramboráčku. Opékáme z obou stran, potom pokládáme na ubrousek, abychom odstranili olej.

Zahradní salát se skládá hlavně z ingrediencí, které je možné už teď sklízet na zahrádce, popřípadě ve skleníku. Já jsem použila listový salát, pažitku, ředkvičky a sedmikrásky. Jako zálivka se hodí zakysaná smetana, ochucená pepřem solí. Sedmikrásky jsou krásným zpestřením v podstatě obyčejného salátu, nejen že hezky vypadají, ale i dobře chutnají a jen pohled na rozkvetlý talíř evokuje pocit dobré nálady.

Bezpšeničné tofu bramboráky
 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>