Sněžka

Bezlepkový dezert - dort Sněžka
Dort sněžka - dezert pro všechny příležitosti.
Sněžka

Korpus

  • 2 hrnky strouhaného kokosu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 6 lžic sladidla: javorový/agáve sirup/med
  • Špetka soli
  • 1 ½ hrnku čisté vody
  • 6 namočených datlí
  • 2 vejce – bílek a žloutek zvlášť

Náplň

  • Libovolné ovoce – kompotované mandarinky: 1 plechovka
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1 sáček smetafixu

Na ozdobu

  • Strouhaný kokos nebo hořká čokoláda

Postup

Všechny přísady na korpus mimo vajec uhněteme ve food processoru (široká nádoba), až pak vmícháme žloutek a vyšlehaný sníh z bílků. Vložíme do vymazané dortové formy a pečeme 25 minut na 170 stupňů. Pokud nechceme těsto na korpus mixovat, smícháme ingredience mimo vajec a necháme těsto půl hodiny odpočinout, kokos tak nasaje vodu a bude mekčí. Poté přidáme žloutek a vyšlehaný sníh a pečeme.

Zatím si do smetany nasypeme smetafix a vyšleháme šlehačku.

Na upečený a vychlazený korpus poklademe ovoce, šlehačku do tvaru připomínající kopeček a posypeme čokoládou/kokosem/oříšky.

Podle mě celkem jednoduchý a levný bezlepkový korpus na dort. Kombinace kokosu, mandarinek a šlehačky se u nás doma zatím osvědčila nejvíce. Určitě vyzkoušejte.

Petra

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>