Pomerančový cheesecake

Ingredience

  • Dva hrnky kešu ořechů
  • Půl hrnku datlí
  • 4 lžíce másla
  • 1 mascarpone
  • 1 polotučný tvaroh
  • 3 vejce
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 1 zakysaná smetana
  • Pomerančová šťáva z půlky pomeranče
  • Na ozdobu: najemno nakrájené plátky pomeranče, šlehačka, skořice.

Postup

Korpus na cheesecake se obyčejně dělá ze sušenek, ale my si sušenky nahradíme ořechy. V tomto případě jsem sáhla po kešu, ale můžete vyzkoušet i jiné druhy oříšků. Kešu si nameleme, přidáme k nim nasekané/namleté datle a změklé máslo a nejlépe rukama pořádně zpracujeme. Na dno dortové formy dáme pečící papír a oříškovou hmotu postupně rozprostřeme/vmačkáme na pečící papír. Zamícháme si mascarpone s tvarohem, přidáme vejce, 4 lžíce cukru, lžíci skořice a šťávu z pomeranče a hmotu vlijeme na oříškový korpus. Pečeme na 180 stupňů a po 30 minutách formu vytáhneme a na náš cheesecake dáme poslední vrstvu složenou ze zakysané smetany, lžíce cukru a skořice. Zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů a vložíme ještě na pět minut do trouby. Vypneme troubu, necháme vychladnout, ozdobíme plátky najemno nakrájených pomerančů a vložíme přes noc do ledničky. Před konzumací můžeme ještě ozdobit šlehačkou a posypat skořicí. Kombinace pomerančů a skořice je famozní.

A jak děláte cheesecake vy? Podělte se s námi o váš oblíbený recept.

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>