Ořechový koláč s jablky

Ořechový koláč bez mouky

Těsto

  • 1 hrnek mletých mandlí
  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů
  • 1 hrnek mletých pekanů
  • 8 lžic změklého másla
  • 1 ½ lžičky mleté skořice
  • Špetka soli
  • 2 lžíce medu

Náplň

  • 250g mascarpone/smetanového sýra
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce medu
  • 2 nastrouhaná jablka
  • 1 lžička mleté skořice

Postup

Těsto připravíme smícháním sypkých ingrediencí a rukama zapracujeme kousky změklého másla. Do směsi přidáme lžíci medu a zamícháme. Vyložíme dortovou formu pečícím papírem a z poloviny připraveného těsta v ní vytvoříme asi půl centimetrovou krustu, nejlépe rukama.

Dále připravíme krém. V misce vyšleháme vejce s medem a mascarpone. Krémem potřeme těsto ve formě, na těsto poklademe nastrouhaná jablka a posypeme lžičkou mleté skořice.

Zbylým těstem posypeme jablka a dáme péct do předehřáté trouby asi na 20 min při 170 stupních.

Zpět na dezerty

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>