Ořechová bublanina

Ingredience

Ořechová bublanina
  • 1 ¾ hrnku mletých vlašských ořechů
  • 1 hrnek ovesné celozrnné mouky
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • Špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • 7 lžic datlového sirupu
  • 1 lžíce melasy
  • Ovoce dle vlastního výběru (třešně, jahody, rybíz, angrešt, borůvky)

Postup

Vlašské ořechy je dobré den předem nechat na močené ve vodě, jsou potom měkčí a chutnají jako čerstvé, jde jim i oloupat slupka. Po namočení ořechy v sítku propláchneme, rozložíme na pečící papír a necháme proschnout jen tak nebo vysušíme v troubě. Můžeme ale použít obyčejné suché vlašáky. Ořechy nameleme/rozmixujeme. Buchta je lepší, pokud se nám povede z ořechů (a kokosového oleje) vyrobit jemný krém/máslo, ale opět to není nutnost. Smícháme ořechy s ovesnou moukou, práškem do pečiva, solí a přilijeme zchladlý kokosový olej (pokud jsme ho už nepřidali do ořechového másla). Omyjeme a připravíme si ovoce. Vyšleháme žloutky se sirupem a melasou, přidáme k ořechům. Potom ušleháme sníh z bílků. Do bílků přidáme špetku soli a nepřerušujeme šlehání, dokud není sníh tuhý. Sníh přimícháme k těstu. Vymažeme menší pekáček kokosovým olejem, vlijeme těsto, na které pokládáme připravené ovoce. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut na 175°. Bublaninu můžeme podávat s ovocnou omáčkou: rozmačkáme ovoce (rybíz, maliny, borůvky, angrešt..), krátce povaříme a osladíme datlovým sirupem.

Tip (nejen pro Paleo verzi receptu): těsto osladíme 10 sušenými a rozmixovanými datlemi a rozmačkaným banánem

Zpět na dezerty

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>