Nepečený cheesecake

Nepečný cheesecake

Ingredience

Korpus

  • 1 ½ hrnku vlašských ořechů (namočit na 4 hodiny do vody)
  • ½ hrnku datlí, ca 20 kusů
  • 2 lžičky mleté skořice
  • Volitelné: 1 lžička javorového sirupu/medu

Krém

  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • ½ hrnku burákového/kešu másla
  • 1 sáček bio citrónového cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • Špetka soli
  • ¼ lžičky mleté vanilky

Postup je jako obvykle jednoduchý :)

Vyjmenované ingredience spolu rozmixujeme, vznikne tak lehce lepivá hmota, kterou vyložíme dno dortové formy. Uvedené množství odpovídá formě s průměrem 15 cm. Smetanový krém připravíme lehce smícháním uvedených přísad. Poklademe ho na korpus a necháme ztuhnout v ledničce. Smetanový krém je díky ořechovému máslu hutný, neroztéká se a dortík drží tvar.

Užijte si smetanovo-ořechový dezert.

Petra

 

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>