Muffiny bez mouky a vajec

Rychlý recept, ke kterému vám stačí pár přísad.Muffiny bez mouky a vajec

Ingredience (6 ks)

  • 250g burákového másla
  • 1 banán
  • 1 jablko

Volitelné

  • 1 lžíce medu
  • Vanilka (lžička vanilkového extraktu nebo špetka mleté vanilky)

Postup

Jablko oloupeme a nakrájíme, banán rozdělíme na kousky a obojí vložíme do mixéru spolu s burákovým máslem. Můžeme přidat i vanilku, není nutná, ale doporučuji. Rozmixujeme na stejnorodou směs, ochutnáme a případně osladíme medem. Vzniklé těsto vložíme do formy na muffiny, nejlepší jsou silikonové, těsto se k nim nepřichytává. 

Pečeme v předehřáté troubě max. 20 minut na 170°. Vyndáme z trouby, necháme úplně vychladit a až pak je vyklopíme z formiček. Muffiny by uvnitř měly být hodně měkké až mazlavé. Dobré je péct muffiny 15 minut, pak jsou uvnitř dost vláčné, což ničemu nevadí, protože „těsto“ se dá jíst i nepečené. 

Můžeme použít domácí burákové máslo nebo kupované (hladké bez kousků oříšků). Jako u ostatních receptů, kde se používá ořechové máslo, ho můžeme nahradit semínkovým máslem (slunečnicovým, dýňovým). Postup a výsledek je obdobný. Jedinci s alergií na ořechy tak nebudou ochuzeni o tuto mňamku.

Zpět na dezerty

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>