Mrkvová bábovka

Ingredience

  • 5 lžic kokosové moukyMrkvová bábovka
  • 1,5 hrnku mletých lískových ořechů
  • 3 lžíce mletých zlatých lněných semínek
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • 2 lžičky mleté skořice
  • Špetka soli
  • 2 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžíce melasy
  • 2 lžíce oleje (slunečnicový, kokosový)
  • 2dcl mléka
  • 2 hrnky najemno nastrouhané mrkve

Postup

Smícháme sypké přísady. Vyšleháme vejce s medem, melasou, olejem, vanilkou a spojíme obě směsi dohromady. Přidáme citronovou kůru, mrkev a postupně přiléváme mléko. Pokud je těsto dostatečně tekuté, nemusíme použít celé 2dcl mléka.

Těsto vylijeme do vymazané formy. Vymazanou formu raději ještě vysypeme mletým lněným semínkem, aby šla bábovka dobře vyklopit. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut na 180°. Vychladlou bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme třeba s plátky jablek a marmeládou. Bábovka je vláčná a hutná. Těsto se dá péct i ve formách na muffiny.

Zpět na dezerty

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>