Medový koláč s citronem

Medový koláč s citronem
 
Ingredience
 
  • 6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
  • 200g medu
  • Šťáva z 1 citronu
  • 100g hladké pohankové mouky
  • 50g Solamylu
  • Špetka soli
Postup

Předehřejme troubu na 160°C. Dortovou formu o průměru 28 cm lehce vymažeme olejem a vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme s medem a pak do směsi vmícháme citronovou šťávu, pohankovou mouku a solamyl. V další míse vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Ten postupně přimícháme do žloutkové směsi. Vznikne lité, nadýchané těsto, které přelijeme do dortové formy a pečeme 35 – 40 minut na 160°C.
Můžeme vyzkoušet špejlí, zda je těsto dopečené. Formu vytáhneme z trouby a koláč v ní necháme odpočinout asi 15 minut. Pak moučník vyjmeme z formy, odloupneme pečící papír, necháme vychladit a před servírováním lehce zaprášíme moučkovým cukrem.
Medový koláč podáváme třeba se zázvorovým čajem na zahřátí.
 
Petra

Diskusní téma: Medový koláč s citronem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>