Jednoduchá zmrzlina

Jednoducha zmrzlinaNa jednoduchou domácí zmrzlinu je zapotřebí pouze jedna ingredience, nebudeme přidávat cukr ani jiná sladidla. Je vhodná pro osoby alergické na mléčné výrobky.

Na 4 porce budeme potřebovat 4 střední hodně uzrálé banány. Nejlépe s černými tečkami na slupce. Banány oloupeme, zabalíme do mikrotenových sáčků a necháme alespoň přes noc v mrazáku.

Druhý den zmražené banány nakrájíme na třetiny, vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemný studený krém.

Jednoducha zmrzlina

 Nemixujeme moc dlouho, aby se zmrzlina hned nerozpustila.

Jednoducha zmrzlina

Naservírujeme do mističek a dezert je hotov. Zmrzlinu nesladíme, je výborná jen tak. Samozřejmě můžete vymýšlet další příchutě a kombinace. Přimíchejte třeba kousky čokolády, kokos, ořechy (pekanové)…

My doporučujeme přidat do poloviny krému malého panáka vychladlé silné rozpustné kávy a rozmixovat. Zmrzku sníme čerstvě připravenou, krém je pak jemnější než znovu zamrazená hmota. Jednoduchá zmrzlina ale pár dní v mrazáku vydrží. Před podáváním ji necháme tak 5 minut povolit při pokojové teplotě.

Je tak snadná, že ji musíte zkusit. Napiště nám, jak dopadla ta vaše :).

Zpět na dezerty

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>