Nepečený jahodový dort

Ingredience

  • ¾ hrnku datlí    
  • 1 hrnek kešu
  • 1 kelímek smetany
  • 1 měkký tvaroh
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 200 g jahod
  • 3 lžíce medu/agáve sirupu

Postup

Sezona jahod už klepe na dveře a my přicházíme s receptem na výborný jahodový dort. Nejdříve si rozmixujeme datle s kešu ořechy. Výslednou hmotu vmáčkneme na dno dortové formy (doporučuji nejprve vyložit dno pečícím papírem). Poté si vyrobíme jahodový krém. Rozmačkáme/rozmixujeme polovinu jahod (druhou použijeme na ozdobu). V míse si vyšleháme šlehačku, poté přidáme ztužovač, tvaroh, rozmačkané jahody a med a ještě chvíli šleháme, aby se ingredience spojily. Krém dáme do dortové formy na korpus, uhladíme a dozdobíme plátky jahod. Necháme nejlépe přes noc v lednici. Výsledkem je osvěžující dort s příchutí léta. Dobrou chuť.

Jana

Jahodový dort

Ingredience

Jahodový dort 

Korpus

  • 1,5 hrnku mletých mandlí
  • 0,5 hrnku mletých lískových ořechů
  • 2 vrchovaté lžíce kokosové mouky
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • Špetka soli
  • 2 vejce
  • 4 lžíce rozpuštěného a zchladlého másla
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1dcl mléka

Krém

  • 250g mascarpone
  • 250g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce medu
Jahodový dort
  • 6 lžic jahodové marmelády
  • 300g jahod nakrájených na plátky

Postup

Mandle a ořechy promícháme s kokosovou moukou, jedlou sodou a solí. Zvlášť vyšleháme vejce s máslem, citronovou kůrou, medem a vanilkou. Smícháme obě směsi a přidáme mléko. Vznikne husté těsto, které vložíme do vymazané/pečícím papírem vyložené dortové formy a pečeme 20 minut na 180°.

Zatím si připravíme krém. Vyšleháme mascarpone s tvarohem a medem. Nakrájíme jahody na plátky.

Upečený korpus necháme vychladit, vyklopíme na talíř a potřeme jahodovou marmeládou. Na marmeládu dáme vrstvu krému a ozdobíme plátky jahod. Necháme alespoň půl hodiny ztuhnout v ledničce.

Zpět na dezerty

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>