Hruškovo kakaový cheesecake

Ingredience

  • ¾ hrnku slunečnicových semínek
  • 3 lžíce medu/agáve
  • ¼ hrnku datlí
  • 1 mascarpone
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vejce
  • 1 hruška
  • 1 lžíce kakaa
  • ¼ hořké čokolády na posypání

Postup

Slunečnicová semínka rozmixujeme s datlemi a výslednou hmotu rukama umačkáme na dno dortové formy. Je dobré si formu předem vyložit pečícím papírem. Místo semínek můžeme použít i různé druhy ořechů, záleží na tom, co vám chutná. V míse si smícháme mascarpone, 2 lžíce medu, kakao a vejce a nalijeme na korpus. Pečeme na 180 stupňů a po 20 minutách formu vytáhneme a na cheesecake dáme vrstvu složenou ze zakysané smetany a lžíce medu. Zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů a vložíme ještě na pět minut do trouby. Vypneme troubu, necháme vychladnout, ozdobíme plátky nakrájených hrušek a nastrouhanou hořkou čokoládou. 

Jana

Diskuse

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>