Hraběnčiny řezy

Ingredience

Korpus a drobenka

2 ½ hnrku jemných ovesných vloček

1 hrnek změklého másla

Špetka soli

2 lžíce medu

2 lžíce hnědého cukru

2 lžičky skořice

Karamelová jablka

6 středních jablek

2 lžičky skořice

Špetka soli

1 lžíce bramborového škrobu

2 lžíce cukru

4 lžíce vody

Tvarohová náplň

1 vanička plnotučného tvarohu

1 velký řecký jogurt

2 vajíčka

4 lžíce medu

Špetka soli

Postup

Tento výtečný tvarohovo jablečný dortík je trošku pracnější, ale výsledek rozhodně stojí za to a určitě s ním oslníte všechny strávníky. Nejdříve si připravíme korpus a drobenku na posypání. Do větší mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme máslo, sůl, skořici, med a cukr a řádně promícháme. Oddělíme si třetinu vloček, kterou na konci použijeme jako drobenku. Vyložíme si pekáč či dortovou formu pečícím papírem a hmotu natlačíme na dno formy.

Mezitím si připravíme karamelová jablka. Jablka očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ve větším hrnci smícháme všechny ingredience a na mírném plameni za občasného míchání vaříme do změknutí (asi 10 minut). Necháme vychladnout a připravíme si tvarohovou náplň.

Promícháme tvaroh s johurtem, dosladíme medem, osolíme a přidáme rozlepnutá vejce. Zamícháme a výslednou směs vlijeme na ovesný korpus. Na vrstvu tvarohu pak dáme vychladlá karamelová jablka a posypeme ovesnou drobenkou. Pečeme 45 minut v troubě na 180⁰ C. Dort je vhodný i pro slavnostnější příležitosti, kombinace jablek, skořice a tvarohu je naprosto úžasná. 

Jana

 

Diskusní téma: Hraběnčiny řezy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>