Špagetová dýně

03.12.2015 09:50

Minulý týden jsem poprvé ozkoušela špagetovou dýni a jsem nadšená. Je to super potravina vhodná pro někoho, kdo vysadil normální těstoviny, které mu občas chybí a nebo hravě poslouží jako zpestření našeho běžného jídelníčku. Oproti normálním těstovinám je lehce stravitelna a kaloricky méně náročná. A lze z ní vytvořit hotové zázraky.

Špagetovou dýni můžeme buď vařit ve vodě, ale doba varu je mnohem delší než u ostatních druhů dýně. Já proto zvolila metodu pečení v troubě. Dýni jsem rozpůlila na dvě poloviny, vydlabala semínka a dýni dala řezem dolů na plech vyložený pečícím papírem. Pekla jsem na 180 asi 45 minut. Po vyndání dýně z trouby jsem pomocí vidličky vytrhávala dužinu. Pokud je dýně správně upečená, dužina se vám sama začne rozpadat na jednotlivá vlákna.

Po „vypreparování“ špaget můžeme dýni dal zpracovávát. Můžeme ji dále zapékat s omáčkou a sýrem, přidat do polévek, použít jako přílohu k masu, přidat do sladkého pečení a nebo upravovat podle konkrétních receptů. Výborné jsou špagety s boloňskou nebo kari omáčkou. Fantazii se meze nekladou, špagetová dýně je v kuchyni opravdu variabilní.

Jana

Diskusní téma: Špagetová dýně

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>