Na divoko

03.05.2016 21:13

Jarní louky nabízí hned několik ingrediencí, které by bylo škoda nevyužít v kuchyni. Tak se i my s chutí paseme :). Jana se kromě pesta z medvědího česneku pustila ještě do pampelišek a připravila z jejich květů vlastní med.

Pampeliška 

Já jsem byla zatím o něco línější a přidala si alespoň pár sedmikrásek do salátu.

 Sedmikrásky

Ovšem nechci se nechat zahanbit a o víkendu plánuji vyrobit med z mladých smrkových výhonků. Doposud jsem z nich na zahrádce vařila jen čaj, který chutná překvapivě dobře. Návod na obě mňamky je k dispozici na velmi povedeném webu slunecnyzivot.cz

Stejně jako sedmíkrásky poslouží v salátech i fialky, s kterými je efektní zdobit také dorty a zákusky. Květy fialek (přesněji Violky vonné) jsou jedlé. 

Violka

Tím samozřejmě výčet divokých ingrediencí nekončí. Možná už jste slyšeli o divoké kuchařce sympatické Pavly Dudkové. Pokud vás sběr rostlinek zajímá, doporučuju si divokou kuchařku přečíst. Přeci jen je dobré projít určitou osvětou, ať sbíráte jen ty jedlé rostliny a na vhodných místech.

Sběru zdar!

Petra

Diskusní téma: Na divoko

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>