Kozel zahradníkem

19.05.2015 19:24

Koho by napadlo, že zrovna já budu velká zahradnice. :-)  Doposud mi uschlo všechno kromě kaktusu. Neúspěchy mě však neodradily a já se rozhodla vypěstovat si čerstvou zeleninu.  Pečlivě jsem sledovala Receptář a četla na internetu odborné rady zkušených zahradnic. Pustila jsem se do toho a zasadila ředkvičky, po předchozím incidentu s uhynulými bylinkami jsem vsadila na kvantitu. Co kdyby to opět nevyšlo? Ale vyšlo a já se začala po pár týdnech kochat vyčuhujícími zelenými listy. Nastala doba sklizně a já měla každý den moře ředkviček, takže se ze mě stal odborník přes využití ředkviček v kuchyni a proto se chci s vámi podělit o pár tipů.

Ředkvičky mají široké uplatnění, můžete je přidat do salátu, udělat pomazánku s tvarohem, uvařit polévku, naložit, posypat kořením a upéct v troubě jako chipsy. Dokonce můžete využít i listy a namixovat si výborné domácí pesto. Já si nejvíc oblíbila právě pesto a nakládané ředkvičky.

Pesto

Ingredience: 3 stroužky česneku, listy z ředkviček, hrst kešu ořechů, půl hrnku oleje, sůl, pepř. Všechny přísady rozmixujte, dochuťte podle sebe. V lednici vydrží několik týdnů.

Tip: Doporučuji do pesta přidat parmazán nebo zkombinovat listy z ředkviček s kopřivami.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakládané ředkvičky

Ingredience na nálev: hrnek jablečného octa, 2 hrnky vody, bobkový list, nové koření, celý pepř.

Vše smícháme a povaříme asi pět minut a necháme trochu vychladnout. Mezitím si nakrájíme 250g ředkviček na kolečka, a nastrouháme 2 stroužky česneku. Vložíme do sklenic a zalijeme připraveným lákem. Necháme v ledničce, konzumace je možná už druhý den.

Tip: Otrlejší jedinci můžou přidat chilli papričku.

 

Jana

Diskusní téma: Kozel zahradníkem

Pesto

Míša 07.10.2015
Dnes jsem konečně vyzkoušela ředkvičkové pesto. Mňam, to je dobrota! :-)

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>