Jablkové mámení

03.12.2015 09:32

Jablka patří mezi nejběžnější druhy ovoce a jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Obsahují vitamin C a řadu antioxidantů. Jablka snižují krevní tlak, posilují imunitní systém, stabilizují hladinu cukru v krvi, čistí střeva a posilují dásně a údajně působí i proti stresu.

Mají široké využití v kuchyni, vyrábí se z nich džusy, čaje, kompoty, mošty a velice populární jsou i jablečné destiláty.

Jablka se většinou používají k přípravě sladkých dobrot, koláčů, závinů, buchet a jinách dezertů. Výborná je kombinace jablek s tvarohem, skořicí (Hraběnčiny řezy) a nebo ořechy - vyzkoušejte ořechový koláč s jablky. Můžeme vyzkoušet i tradiční jáhelník z kuchařek našich babiček. Potěší i děti a to v podobě kompotu nebo v kombinaci s jiným ovocem i jako domácí přesnídavka bez přidaného cukru. Můžeme z nich vyrobit i pikantní chutney (čatní), kreré se hodí k masům nebo jako dip k zelenině či sýrům. V neposlední řadě můžeme jablka přidat do sladké pohankové nebo jáhlové kaše- Oblíbené jsou také sušené křížaly, ze kterých se dokonce vyrábí přirozeně bezlepková mouka.

A ten nejrychlejší recept, který vám nezabere ani minutu? Vemte si umyté jablko do ruky a s chutí se do něj zakousnete. Je to nejzdravější způsob, neztratí se vám vařením žádné vitaminy a hlavně – skvěle chutná. 

Jana

Diskusní téma: Jablkové mámení

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>