Domácí bezový sirup

03.07.2016 20:40

Na bezové květy chodím pravidelně už několik let a vždycky se těším na kosmatice (smažené květy v těstíčku) ale hlavně na výborný sirup.

Ingredience

  • 30 - 40 květů černého bezu
  • 2 litry převařené vody
  • 2 kg cukru
  • 80 g kyseliny citronové
  • 2 citrony

Postup

Není na tom nic složitého a za jeden víkend si připravíte domácí šťávu bez přidaných konzervantů. Nejvíc práce zabere sběr :) Čerstvě nasbírané květy bezu jemně opláchneme tak, aby jsme neodstranili všechen pyl. protože ten dodá sirupu léčivou sílu. Květy dejte do hrnce s nakrájeným citronem a přelijte vychladlou převařenou vodou. Nechte 24 hodin louhovat. Přidejte cukr a kyselinu citronovou a zahřívejte na malém plameni, aby se cukr lépe rozpustil. Horký sirup přelijte do sterilních skleněných lahví, nechte vychladnout a můžete konzumovat. Údajně vydrží i rok na chladném a suchém místě, ale to nemám prakticky ozkoušeno, protože v rodině máme vysokou spotřebu. Takže za rok zase zkusím zvýšit dávku :)

 
Tip: Doporučuji zakápnout sirup pár kapkami alkoholu, aby se nezkazil.
Jana

Diskusní téma: Domácí bezový sirup

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>