Makové mléko

Cítíte se unavení? Jednou z příčin může být překyselení organismu. Ikdyž aktuální střídání se počasí nám na energii asi taky moc nepřidá. Každopadně je tu recept, jak se obrnit :). Připravme si doma makové mléko.

Jak už jsme tu o něm jednou básnily, tak už jistě víte, žeobsahuje více vápníku než mléko kravské. Pomáhá dosáhnout zásaditého prostředí těla a tím je náš organismus odolnější a neměl by být náchylný k nemocem. Díky tomu se cítíme v pohodě.

Na makové mléko potřebujeme jen celý mák a čistou vodu. Mák a vodu smícháme v poměru 1:3, tedy na 1 díl (např. hrnek) máku 3 díly vody. Mák necháme namočený přes noc ve vodě, pak směs mixujeme 2 minuty a přecedíme přes plátýnko nebo punčochu.

Makové mléko nejčastěji používám k vaření jáhlové kaše, k přípravě chia pudinku, ovocných smoothies, koktejlů nebo do ovesných a pohankových kaší. Kaše k snídani si často připravuji večer před spaním a nechám jen nabobtnat vločky v makovém mléce. Do kaše někdy přidávám ještě hrst nasekaných kešu oříšků nebo lžičku chia semínek, mletou skořici a čerstvé ovoce. Záleží, co doma najdu :), důležitý je ale výsledek a ten nejen mě vždycky chutná :).

Petra

 

Diskusní téma: Makové mléko

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>